شورايعالي بيمه با پوششندادن داروهاي جديد بيهوشي با جان بيماران بازي ميكند
رئيس انجمن بيهوشي ايران گفت: شورايعالي بيمه با پوشش ندادن داروهاي جديد بيهوشي با جان بيماران بازي و براي متخصصان بيهوشي مشكلات حقوقي ايجاد ميكند.
مهدي قيامت افزود: داروهاي جديد بيهوشي عوارض بسياري كمتري نسبت به داروهاي نسل قبل دارند و ايمني بيشتري براي بيماران ايجاد مي كنند در حالي كه داروهاي قديمي هم عوارض بيشتري دارند و هم سلامت كادر درماني را در اتاق عمل به خطر مي انداختند.
وي ادامه داد: داروهاي نسل قديم بيهوشي براي متخصصان بيهوشي و كادر پزشكي كه در اتاق عمل از اين داروها براي بيهوشي بيمار استفاده مي كردند خطر سقط جنين و براي مردان خطر ناباوري را به دنبال دارند بنابراين لزوم جايگزيني داروهاي جديد و پوشش بيمه اي اين داروها اجتناب ناپذير است.
قيامت گفت: مشكل مهم ما براي پوشش بيمه اي اين داروها با شوراي عالي بيمه است كه با وجود پيگيري هاي مداوم از 2 سال گذشته از سوي انجمن بيهوشي ايران هنوز اقدامي براي پوشش بيمه اي داروهاي جديد بيهوشي نكرده اند و با اين كار براي همكاران ما مشكلات حقوقي ايجاد و حاشيه سازي مي كنند.
رئيس انجمن بيهوشي ايران اضافه كرد: پوشش بيمه اي داروهاي استاندارد و جديد بيهوشي اهميت زيادي دارد زيرا بيهوشي موضوعي است كه با جان انسان سر و كار دارد وعارضه آن مرگ بيمار است نه حساسيت و خارش پوستي.
وي ادامه داد: داروهاي جديد بيهوشي سريعتر اثر مي كنند و سريعتر هم از بدن بيمار خارج مي شوند بنابراين كمترين عارضه را دارند، ماندگاري آنها در بدن بسيار كم است و فرد بيمار بعد از عمل جراحي و اقدام پزشكي به سرعت و در كمترين زمان ممكن مي تواند به زندگي معمولي و سركار برگردد در حالي كه داروهاي قديمي بيهوشي تا مدتها در بدن بيمار ماندگاري دارند.
قيامت اضافه كرد: طولاني شدن عوارض داروهاي بيهوشي نسل قديمي به اقتصاد درمان و اقتصاد عمومي كشور نيز لطمه مي زند بنابراين شورايعالي بيمه بايد هر چه سريعتر براي پوشش بيمه اي اين داروها اقدام كند.
وي درباره عوارض داروهاي بيهوشي در سزارين گفت: در سزارين، بيهوشي موضعي نسبت به بيهوشي كامل ارجحيت دارد اما در مواقعي با تشخيص پزشك لازم است بيهوشي كامل انجام شود با اين حال در دنيا براي زايمان به جاي سزارين به سمت زايمان بدون درد رفته اند. در اكثر كشورهاي دنيا تمام زايمانها به صورت بي درد انجام مي شود در حالي كه در كشور ما اين كار به صورت موردي انجام مي شود.
قيامت گفت: بايد پروتكل هاي زايمان بي درد در كشور تدوين و اجرايي شود، تعرفه هاي آن تعيين و اعلام شود و همه مراكز زايمان به زايمان بي درد ملزم شوند.با وجود اين داروهاي جديد بيهوشي به خصوص گازهاي جديد براي مادر و جنين خطري ندارند.
وي ادامه داد: داروهاي جديد بيهوشي چه داخلي و خارجي در مراكزعلمي كشور بررسي مي شوند و بعد از تأييد نهايي اجازه ورود آنها به بازار داده مي شود با وجود اين ما با داروهاي بيهوشي وارداتي كه ممكن است تقلبي يا بي كيفيت باشند بيشتر از داروهاي توليد داخل مشكل داريم زيرا بر داروهاي داخلي نظارت بيشتري وجود دارد.
رئيس انجمن بيهوشي ايران گفت: متأسفانه در مواقعي كه براي بيماران به خصوص هنگام عمل جراحي اتفاقي مي افتد به طور ظالمانه مشكل را به گردن متخصص بيهوشي مي اندازند در حالي كه هيچ يك از اين عوارض در متون علمي جزء عوارض بيهوشي ثبت نشده است.
وي ادامه داد: از نظر حقوقي مراقبت از علايم حياتي، قلب، مغز، خونريزي و كليه هاي بيمار در حين عمل به عهده متخصص بيهوشي است و متخصص بيهوشي به عنوان فرد مسئول، طيب و مراقب بيمار در حين عمل است و در مواقعي از اشتباه كادر جراحي و پزشكي نيز جلوگيري مي كند.
رئيس انجمن بيهوشي و مراقبتهاي ويژه كشور در بخش ديگر سخنان گفت: خوشبختانه با پيگيريهاي اين انجمن، طي 10 سال اخير داروهاي مصرفي بيهوشي به روز شده است و در حال حاضر اغلب داروهاي بيهوشي مصرفي كشور مطابق با استانداردهاي جهاني است حال آنكه متاسفانه شوراي عالي بيمه تا كنون هيچ يك از داروهاي جديد بيهوشي را در فهرست بيمه قرار نداده است. به همين خاطر هم مراكز درماني دولتي و حتي مراكز خصوصي با محدوديت مصرف داروهاي جديد روبه رو هستند.
وي تصريح كرد: دست اندركاران شوراي عالي بيمه به خاطر نگاه مالي و هزينهاي به داروهاي جديد بيهوشي به اين موضوع از منظر تخصصي توجه نميكنند و به راحتي سلامت مردم را به بازي ميگيرند حال آنكه امروز برخي داروها در فهرست بيمه قرار دارند كه از ضرورت و اهميت بالا در سلامت عموم جامعه برخوردار نيستند.
وي گفت: در صورتي كه داروهاي جديد بيهوشي در فهرست بيمهها قرار بگيرند، هزينههاي درماني و عملهاي جراحي بيماران نيز كاهش خواهد يافت و كيفيت درمان نيز بسيار مطلوب تر ميشود.
رئيس انجمن بيهوشي و مراقبتهاي ويژه كشور در ادامه درباره سرنوشت داروي غير استاندارد "هالوتان " در مراكز درماني كشور نيز گفت: با پيگيريهاي جدي چند ساله انجمن بيهوشي ايران و مساعدتهاي وزارت بهداشت، در حال حاضر به سوي خروج كامل اين دارو از گردونه مصرف در حركت هستيم.
وي گفت: متأسفانه در برخي از مراكز درماني دولتي و خصوصي همچنان شاهد مصرف بيش از حد تعريف شده اين دارو هستيم اما در اغلب كشورهاي دنيا اين دارو در حال خروج كامل از حوزه سلامت است.
منبع : فارس